Volg ons op
Reserveer

Reserveer

De Haspengouwse fruitstreek

Elke stad / regio / gehucht is super trots op hun fruit en organiseren leuke activiteiten van de bloesems tot de oogst! Algemene tips en overzicht kunnen jullie terugvinden op deze handige pagina.

WANNEER KOM JE HET BEST NAAR DE FRUITSTREEK?

Er valt altijd wel iets te beleven in Haspengouw, maar de beste periode is tussen april en oktober!

De bloesemperiode

De bloesemperiode, die traditioneel in april valt, is razend populair en dat is niet onterecht! De hele regio staat in bloei wat prachtige beelden oplevert! Niet elke fruitsoort bloeit op hetzelfde moment, de peren en kersen zijn de koplopers. Sint-Truiden heeft zelfs een bloesemmeter waarop je live foto’s kan volgen van de status van de bloesems (vanaf maart).

De oogst

Ook de oogst is een leuke periode! Van september tot oktober kan je je mouwen oprollen om tijdens de oogstperiode je eigen fruit plukken samen met de fruittelers. Heel leuk om met de kids te doen! We kunnen je zeker helpen om deze activiteiten te organiseren.

De fruitstreek ontdekken

De beste manier om de fruitstreek te ervaren is op je fiets te springen of met de vespa rondrijden. Limburg heeft een enorm fietsennetwerk en zelfs een app! Maar er bestaan nog coole manieren om te streek te verkennen, zoals een ballontocht of een tocht met de huifkar. Laat ons weten hoe je onze streek wilt verkennen en we helpen je graag verder!