Volg ons op
Reserveer
nl

Reserveer

De lekkerste ontbijtopties op een rijtje

Als je ’t Cartuyfel boekt, kies je voor een vakantie woning. Je kan zelf alle maaltijden bereiden in de volledig uitgeruste keuken per wooneenheid. Kies je ervoor om jezelf te verwennen en de voeten onder tafel te steken, dan zit je te voet op 5 minuten van een resem aan horecazaken, ontbijtadresjes en afhaalservices met leveringen aan huis. Gastvrouw An geeft je graag tips mee van heerlijke ontbijtzaakjes in de buurt. Laat het in de vakantiewoning leveren of schuif je voetjes onder tafel in de ontbijtzaak!

1.   Posterijen

Bij de Posterijen komen postzegels verzamelen opnieuw tot leven.  ‘Posterijen’, een voormalig postkantoor, is omgebouwd tot ontbijtbar en brasserie. Het gebouw is vanbinnen volledig vernieuwd, maar ademt het warme gevoel van een oud postkantoor. Geniet van een vers gemaakt ontbijt, bubbels en lekkere broodjes, vers geperst sap en yoghurt. Perfect om met het gezin naartoe te gaan Best reserveer je even op voorhand om zeker te zijn van een plekje. Zin in een ontbijt op bed? De Posterijen brengt ook een uitgebreide ontbijtmand ter plaatse! Formules en prijzen vind je op de website

Waar?
Stapelstraat 27a
Sint truiden 3800

2.   Chezanne

Chezanne is een vintage-store gecombineerd met overheerlijke koffie, huisgemaakte taarten en lunchgerechten.

Waar?
Diesterstraat 17
Sint truiden 3800

3. Wijnbar De Ridder

In dit neoclassicistische herenhuis kan je ‘ridderlijk’ ontbijten.Waan je in de Middeleeuwen met een ontbijt van Koning Arthur of Sir Lancelot. Versgebakken brood, gerookte zalm met een mousse van dille, of gewoon lekker spek met eitjes.

Waar?

Ridderstraat 30
Sint truiden 3800

4. Coffee & deli’s

The place to be voor koffielovers want hier wordt heerlijke Illy-koffie geschonken. Ook meer als keuze genoeg bij coffee & deli’s voor lekkers & zoet.

Waar?

Stapelstraat 66
Sint truiden 3800

5. l’O de Vie

Spring op de fiets, want net buiten Sint-Truiden in het landelijke Velm ligt hotel-brasserie l’O de Vie. In de brasserie op het gelijkvloers kan je heerlijk ontbijten en genieten van het Kasteel. Topper: de speelweide voor kinderen, want zelfs na een overheerlijk ontbijt blijven ze niet aan tafel zitten. Spring erna terug op je fiets door de bloeiende fruitgaarden en uitgestrekte weilanden

PLUSPUNT: De Brasserie beschikt over een A+ toegankelijkheid label. Dit wil zeggen dat ook de minder mobiele personen gemakkelijk kunnen meegenieten.

Waar?

Halingenstraat 76 aan fietsknooppunt nr 186
3806 Velm