Volg ons op
Reserveer
nl

Reserveer
welkom Welkom!

Over ’t Cartuyfel

‘t Cartuyfel is een kleinschalige, gezellige en authentieke vakantiewoning waar je voor korte of lange periodes kan verblijven in een volledig uitgerust appartement of studio. Onze vakantiewoning bevindt zich midden in het centrum van Sint-Truiden en is de perfecte uitvalsbasis om de prachtige landschappen van Haspengouw te ontdekken.

Gastvrouw An wil een rustpunt bieden met sfeervolle slaapkamers, een open sfeer, warme gastvrijheid en een bron aan informatie betreffende Sint-Truiden en haar prachtige omgeving.

‘t Cartuyfel beschikt over 4 aparte woningen:
Hortense, Baptiste, Clementine en Rosalie.

Gelegen in een oude personeelswoning van een gerenoveerd herenhuis uit 1867 staan ze dus garant voor een sfeervolle en rustgevende overnachting in het hartje van Haspengouw.

Kom je wandelen of fietsen? ’t Cartuyfel is je ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen. Je kan handig je fiets bij ons in het gebouw stallen. Als je de rust opzoekt of er een gezellig familieweekendje van wil maken kan je bij ons terecht. Moet je voor het werk of meetings in de regio zijn, dan bieden we ook kamers aan voor kort of lang verblijf.

Kortom voor elk wat wils. An staat voor je klaar!

An

Rijke geschiedenis

Gelegen in de Clement Cartuyvelstraat heeft ‘t Cartuyfel zijn naam niet gestolen.

Clement Cartuyvels was indertijd burgemeester van Sint-Truiden. In dit herenhuis uit 1867 verbleef de familie van notaris Coemans, met de personeelswoning en het koetshuis aansluitend. Volgens architect Wim Oers, gespecialiseerd in restauraties, zijn koetshuizen in België een grote zeldzaamheid geworden.

Uit archieven weten we dat de familie Coemans graag weelderig leefde. Mevrouw Coemans was gekend om haar zeer verfijnde interieursmaak. Ze feestten veel in het grote salon op de 1e verdieping, waar een grote vleugelpiano stond.

Later is het huis verbouwd, zowel in 1935, 1956 als in 1978. Sinds 1999 baat gastvrouw An ‘t Cartuyfel uit, de rijke geschiedenis omarmend.

Fietslogies

’t Cartuyfel is de ideale uitvalsbasis om de prachtige fruitstreek te gaan ontdekken. Via de talloze fietsroutes doorkruis je de meest idyllische dorpjes, passeer je langs prachtige kastelen, kerktorens en andere prachtige bezienswaardigheden.

Met de vespa of fiets naar de “doorkijkkerk” in Borgloon of ga naar Aan de Galg, het hoogste punt van Helshoven. Daar staat het laatste nieuwe uitkijkpunt waar je kan genieten van het fruitlandschap. Haspengouws kunstenaar Frits Jeuris installeerde er een klein kapelletje, geïnspireerd door de kapel van Helshoven, volledig gemaakt van kersenhout.

Bij fietslogie ’t Cartuyfel kan je dus zorgeloos genieten van een fietsvakantie in Limburg. Je kan je fiets bij ons stallen maar we hebben ook 3 elektrische fietsen ter beschikking. Met zo’n e-bike raak je toch net iets vlotter door het glooiende landschap ?. Contacteer An voor de prijzen & beschikbaarheden.  An helpt je op weg met al je vragen over het fietsroutenetwerk en welke plekjes zeker de moeite waard zijn, of lees gerust al eens An’s tips over de regio!