Volg ons op
Reserveer

Reserveer

Beleef Sint-Truiden!

Sint-Truiden is de bruisende hoofdstad van Haspengouw. Bezoek het hele jaar door de verborgen parels en de idyllische dorpjes in de regio. Op de website van Sint-Truiden kan je de leukste events terugvinden om van jullie trip een top ervaring te maken.  

Voel de gastvrijheid van de Truienaren, de rustgevende en serene sfeer die in de boomgaarden hangt, de gezellige stadskern die leeft, het hele jaar door. Proef van de streek met lekkere ambachtelijke streekproducten en ruik de heerlijke geur van bloesems in het voorjaar en vers fruit in het najaar.

Lees hieronder enkele van An’s persoonlijke hoogtepunten. Als je op pad gaat, tag gerust Sint-Truiden #toerismesinttruiden & @tcartuyfel

Veel plezier!

De leukste bloesembars van de streek!

Traditioneel beginnen in april de bloesems op de fruitbomen te verschijnen! Ideaal om de fruitstreek te bezoeken tijdens deze periode. Haspengouw is bijzonder trots op zijn bloesems en de steden organiseren veel leuke activiteiten in de bloesemperiode, kijk zeker eens op hun websites, vb. op die van bilzen.
Lees meer

De Haspengouwse fruitstreek

Haspengouw is het walhalla van elke fruitliefhebber, want het is (na Zuid-Tirool) de grootste fruitstreek van Europa! Voor wie Haspengouw niet zo goed kent, het gaat over de volgende Limburgse regio’s: Bilzen, Herk-de-stad, Tongeren, Borgloon & Sint-Truiden. ’T Cartuyfel is dus het ideale vertrekpunt om Haspengouw te ontdekken!
Lees meer

Met de vespa Sint-Truiden ontdekken

Bij Steven van Vesparoute, een vespa verhuur bedrijf in Sint-Truiden, kan je terecht voor je vespa ervaring. Ze bieden verschillende routes aan, dus voor elk wat wils!
Lees meer