Volg ons op
Reserveer
nl

Reserveer

Beleef Sint-Truiden!

Sint-Truiden is de bruisende hoofdstad van Haspengouw. Bezoek het hele jaar door de verborgen parels en de idyllische dorpjes in de regio. Op de website van Sint-Truiden kan je de leukste events terugvinden om van jullie trip een top ervaring te maken.  

Voel de gastvrijheid van de Truienaren, de rustgevende en serene sfeer die in de boomgaarden hangt, de gezellige stadskern die leeft, het hele jaar door. Proef van de streek met lekkere ambachtelijke streekproducten en ruik de heerlijke geur van bloesems in het voorjaar en vers fruit in het najaar.

Lees hieronder enkele van Ans persoonlijke hoogtepunten. Als je op pad gaat, tag dan gerust Sint-Truiden #toerismesinttruiden & @tcartuyfel.

Veel plezier!

Vooruit met de geit! Ontdek Haspengouw in een authentieke Citroën 2PK

Route 38 heeft voor u verschillende routes uitgewerkt, en laat u genieten van deze mooie streek!
Lees meer
chezanne ontbijt

De lekkerste ontbijtopties op een willekeurig rijtje

Gastvrouw An geeft je graag tips mee van heerlijke ontbijtzaakjes in de buurt. Laat het in de vakantiewoning leveren of schuif je voetjes onder tafel in de ontbijtzaak!
Lees meer

De leukste bloesembars van haspengouw!

Traditioneel beginnen in april de bloesems op de fruitbomen te verschijnen! Ideaal om de fruitstreek te bezoeken tijdens deze periode. Haspengouw is bijzonder trots op zijn bloesems en de steden organiseren veel leuke activiteiten in de bloesemperiode, kijk zeker eens op hun websites, vb. op die van bilzen. 
Lees meer

De Haspengouwse fruitstreek

Elke stad / regio / gehucht is super trots op hun fruit en organiseren leuke activiteiten van de bloesems tot de oogst! Algemene tips en overzicht kunnen jullie terugvinden op deze handige pagina.
Lees meer

Ontdek de fruitstreek met de Vespa!

Onze mooie fruitstreek ontdekken met de vespa, een zalige activiteit om te doen tijdens jullie bezoek! Er zijn verschillende routes doorheen de glooiende landschappen. Haspengouw is het Toscane van Vlaanderen: de glooiende akkers, de bloeiende boomgaarden, kastelen en vierkantshoeves geven je een instant vakantiegevoel. Het is een mozaïeklandschap van graslanden, houtkanten, hagen, poelen, holle wegen, beken en bossen. Een streek bekend om het vele fruit, waarvan de bomen elk voorjaar de prachtige bloesems dragen. Denk maar aan de sappige appels, peren en kersen waarvan we elk jaar proeven. In deze regio wordt aan wijnbouw gedaan, getuige het Wijnkasteel en de vele wijndomeinen. Fans van bier komen ook aan hun trekken met enkele brouwerijen. Het aanbod routes wat je volgt op GPS bestaat uit: Il piccolo 36km Quarantasei 48km Klein rondje Loon 62km In een notendop 63km Trio quattro con tetto 66km Fris & Fruitig 79km Haspengouw op z'n best 88km High 5 to Ambiorix 91km Kilometervreter 104km
Lees meer