Volg ons op
Reserveer
nl

Reserveer

De leukste bloesembars van haspengouw!

1.   Pipo Bloesemlounge

De Pipo bloesemlounge ligt te midden van de fruitvelden van het fruitbedrijf Porreye. Naast een zalig uitzicht kan je genieten van hun eigen (en andere) streekproducten. Leuk met de kids: een ritje maken met hun trein doorheen de boomgaarden!

Waar?
Naamsesteenweg 389b
Sint truiden 3800

Wanneer?
Elke zondag van april & de 1e zondag van mei van 13 tot 18u  (kijk ieder jaar naar de aangepaste activiteiten, afh van corona)

2.   De bon vivant

Le bon vinvant heeft een mobiele wijnbar & foodtruck tussen de bloesems geparkeerd! Ze serveren Haspengouwse producten, zoals streekbiertjes of BLOSM Gin,  te midden van dit gezellig kader, een aanrader. Voor zonnige dagen is er het terras, voor de typisch Belgische dagen een mooie tent.

Waar?
Net op de grens tussen Sint-Truiden en Borgloon bovenop de Hondsberg (Zepperen), ter hoogte van fietsknooppunt 171, net naast het brugje. Hier heb je een prachtig overzicht over de aanpalende fruitplantages met in de verte de kerk van Zepperen.
(GPS: kruiskapelstraat of zwarteweidestraat)

Wanneer?
Elke dag open vanaf 29 maart tot begin juni.
Op weekdagen van 11u30 tot 18u, in het weekend van 10u tot zonsondergang.

3.   BFV Bloesembar

In de BFV Bloesembar kan je picknicken en barbecueën met uitzicht over een vallei vol bloesems. De BFV bloesembar is een ietswat grotere bloesembar, perfect voor een uitstap met de kids of familie.

Waar?
Jufferstraat
3806 Velm (Sint-Truiden)
Tussen fietsknooppunten 186 en 359. Parkeren is een beetje verderop, maar er is een shuttledienst op zon- & feestdagen.

Wanneer?
Elke dag vanaf zondag 31 maart en met zondag 5 mei.

4.   Bloesemterras in Alden Biesen

Elke zondag wordt de hoogstamboomgaard in Alden Biesen omgetoverd tot een bloesemterras waar je ook hier weer streekproducten en lokale wijntjes of bieren kan proeven.  Je kan ook picknicken op het vlonderpad bij de bloesems!

Waar?
Landcommanderij Alden Biesen
Kasteelstraat 6
3740 Bilzen

Wanneer?
Elk weekend in April en woensdag 1 mei van 10u00 tot 18u00